В Україні на 15 років хочуть заборонити зміну цільового призначення використання земель Каховського водосховища для його подальшого відновлення

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №10135 щодо запобігання нецільовому використанню земель Каховського водосховища, що встановлює особливий режим їх використання та розпорядження ними, з метою створення умов для подальшого відновлення цього об’єкта.

Як повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України на своєму сайті в середу, документ передбачає запровадження заборони на формування, передання у власність і користування, зміну цільового призначення земельних ділянок, які займало Каховське водосховище, протягом 15 років від дня набуття чинності законом після його ухвалення.

Винятком можуть слугувати лише випадки передання земділянок у використання з метою відновлення Каховського водосховища під будівництво судноплавних гідротехнічних споруд.

Законопроєкт також визначає особливості виконання робіт із землеустрою на землях, які займало Каховське водосховище з обов’язковим внесенням інформації про них до Державного земельного кадастру.

Джерело: https://minagro.gov.ua/news/u-parlamenti-zareyestrovano-zakonoproekt-shcho-zaboronyaye-necilove-vikoristannya-zemel-kahovskogo-vodoshovishcha