Профільний комітет рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет Верховної Ради із питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував ухвалити в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт про легалізацію медичного канабісу, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі.

Законопроєкт №7457 спрямований на імплементацію передового досвіду у сфері регулювання обмеженого обігу канабісу, смоли канабісу, екстрактів і настоянок канабісу для створення умов для розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування та проведення наукових досліджень ефективності конопель.

Документ створює нормативні умови для законного обмеженого обігу та використання канабісу, смоли канабісу, екстрактів і настоянок канабісу, а також тетрагідроканабінолу, зокрема, для їхнього використання в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Крім того, законопроєктом встановлюються вимоги та визначаються особливості контрольованого обігу сортів рослин роду конопель (Cannabis) відповідно до вимог міжнародного права. Ним визначаються вимоги до суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати операції, пов’язані з обігом сортів рослин роду конопель (Cannabis).

Автори законопроєкту впевнені, що він сприятиме підвищенню рівня та якості медичного обслуговування населення із застосуванням більш ефективних лікарських засобів і методів лікування, зокрема, у сфері паліативної медицини, що ґрунтується на симптоматичному лікуванні, зокрема, знеболюванні.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада ухвалила за основу проєкт закону “Про регулювання обігу рослин роду конопель (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни”.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3348