Литва незабаром передасть Україні дві системи ППО NASAMS, генератори та спорядження для зими – Міноборони

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Литва незабаром передасть Україні два комплекси NASAMS, а також електрогенератори та інше обладнання, необхідне для холодного сезону, повідомив міністр національної оборони Литви Арвідас Анусаускас на засіданні у форматі “Рамштайн”.

“Наш новий пакет військової підтримки передбачає постачання двох пускових установок NASAMS, які ми купили влітку, купівлю 155-мм боєприпасів і зимового приладдя, такого як електрогенератори, армійські розкладачки, одяг. Також триває навчання і реабілітація українських солдатів”, – ідеться в повідомленні Міноборони Литви в Х (твіттер).

Як повідомляється на сайті відомства, Анусаускас також подякував державам, які приєдналися або планують приєднатися до створюваної коаліції з розмінування.

“Пріоритетом наразі є обладнання для розмінування, закупити яке Литва та інші країни могли б допомогти, на ці цілі ми хочемо спрямувати значну частину наших коштів”, – сказав міністр.

Джерело: https://kam.lt/briuselyje-nauja-lietuvos-parama-ukrainai-pristates-a-anusauskas-negalima-pavargti-musu-parama-tebera-esminis-veiksnys/