США офіційно оголосили про новий пакет допомоги Україні на $200 млн

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – США офіційно оголосили про новий пакет допомоги Україні на $200 млн, до якого увійшли, зокрема, ракети для ППО, засоби боротьби з безпілотниками, боєприпаси для HIMARS.

“Сьогодні Міністерство оборони оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критично важливих потреб України в галузі безпеки та оборони. Цей пакет містить додаткові засоби протиповітряної оборони, протитанкові засоби та інше обладнання, що допоможе Україні протистояти триваючій агресивній війні Росії”, – йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони США в середу.

Як зазначається, це вже 48 транш “обладнання, яке адміністрація Байдена надаватиме Україні із запасів Міністерства оборони, із серпня 2021 року”.

До нового пакета допомоги увійшли: ракети протиповітряної оборони AIM-9M; обладнання протидії безпілотним авіаційним системам (c-UAS); додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS); додаткові артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; високоточні авіаційні боєприпаси; засоби радіоелектронної боротьби; ракети для ПТРК TOW; ПТРК АТ-4; стрілецька зброя і понад 16 мільйонів патронів до стрілецької зброї; підривні боєприпаси для подолання перешкод; запасні частини, навчальні боєприпаси, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

Джерело: https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3553644/biden-administration-announces-additional-security-assistance-for-ukraine/