На першій Раді Україна-НАТО на рівні міністрів оборони обговорювали допомогу українцям напередодні зими – Столтенберг

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На першій Раді Україна-НАТО на рівні міністрів оборони обговорювали основні потреби українців і допомогу, щоб допомогти їм пережити ще одну важку зиму, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Сьогодні на Раді НАТО-Україна ми обговорили пріоритети України на шляху до членства в НАТО, включаючи довгострокову сумісність і оборонні закупівлі. Модернізований сектор оборони і безпеки не тільки допоможе Україні перемогти, це також забезпечить українцям можливість підтримувати мир і стабільність”, – сказав Столтенберг на пресконференції після засідання ради.

Генсек НАТО також зазначив, що союзники високо оцінили триваючу боротьбу України з корупцією, навіть у розпал жорстокої російської війни.

“Ми також ясно дали зрозуміти, що НАТО посилить підтримку, щоб допомогти Україні пережити ще одну важку зиму. Це передбачає надання додаткового одягу для холодної погоди, засобів розмінування, пального та медичного обладнання. Це допоможе відважним українським силам боротися з холодом і продовжувати рухатися вперед”, – розповів Столтенберг.