СБУ затримала корегувальницю ФСБ, яка наводила російські "Смерчі" на Краматорськ

Київ. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України (СБУ) виявила і повідомила про підозру жительці Краматорська (Донецька обл.), яка збирала для ворога інформацію про дислокацію і маршрути переміщення Сил оборони, розміщення ППО і засобів радіолокаційної боротьби, а також коригувала удари по мирних кварталах міста, повідомляє спецслужба.

“Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну інформаторку фсб, яка коригувала ракетні атаки рф на прифронтові території Донеччини. Для “наведення” російських засобів ураження вона збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська”, – йдеться в повідомленні СБУ в телеграм-каналі в четвер.

Як повідомляється, насамперед зловмисниця намагалася виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи ППО ЗСУ. Також вона виходила на місця ворожих “прильотів” по соціальній та житловій інфраструктурі, щоб приховано фіксувати їх наслідки та підготувати відповідний звіт для окупантів.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових повторних ударів по Краматорську, зокрема із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу “Смерч”.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю за місцем проживання. За даними слідства, нею виявилася місцева жителька, “яку агресор дистанційно залучив до співпраці через її брата – бойовика окупаційних угруповань рф на сході України”. Саме йому фігурантка передавала месенджером розвіддані у вигляді текстових і голосових повідомлень, а також медіафайлів українських об’єктів.

Під час обшуку у помешканні затриманої виявлено ноутбук та мобільний телефон із доказами її підривної діяльності на користь країни-агресора.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України та інших військових формувань). Зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до 15 років в’язниці.

Контрдиверсійні заходи здійснювали співробітники СБУ в Донецькій і Луганській областях під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9976