Ексвіцепрем'єр Уруський повернувся на посаду директора "Прогрестех-Україна"

Київ. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колишнього віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського призначено на посаду директора інжинірингової компанії “Прогрестех-Україна”, якою він уже керував із квітня до липня 2020 року, повідомляють на сайті компанії.

“Олег Уруський повернувся на посаду директора “Прогрестех-Україна”. Він уже керував компанією з квітня до липня 2020 року, доки не вступив на посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України”, – зазначається в повідомленні.

Компанія зазначає, що замість Уруського 2020 року головою “Прогрестех-Україна” став американський бізнесмен і вчений Антон Кульчицький.

“У вересні цього року Антон Кульчицький очолив холдинг Progresstechgroup, що об’єднує низку конструкторських центрів у країнах Північної Америки та Європи, зокрема, компанію “Прогрестех-Україна” та її засновницю PT-Americas (США). На вакантну посаду … Рада директорів міжнародного холдингу повторно призначила Олега Уруського”, – зазначено в повідомленні.

Уруського, 1963 року народження, доктора технічних наук, професора, неодноразово призначали на керівні посади в центральних органах виконавчої влади, підприємствах і об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі та машинобудування. Зокрема, у 2020-2021 роках обіймав посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратогалузей промисловості України. Входив до складу Ради національної безпеки і оборони України, керував Державним космічним агентством України (2015), обіймав посаду заступника міністра промислової політики (2005-2006 роки).

ТОВ “Прогрестех-Україна”, за інформацією на сайті – найбільший у Центральній та Східній Європі провайдер інтелектуальних сервісів для аерокосмічної промисловості. Має в штаті понад тисячу інженерів і програмістів. Основний замовник і партнер – корпорація Boeing.

“У 2022-2023 роках під час повномасштабної російської агресії “Прогрестех-Україна” зберегла потужну інженерну команду, кардинально реформувала бізнес-процеси, підвищила продуктивність праці та посилила свій експортний потенціал. Уже влітку 2023 року попит на послуги компанії спонукав її запустити нові проєкти для авіаіндустрії та прискорити набір персоналу”, – наголошується в довідці про компанію.