Мінкультури проведе моніторинг життєздатності елементів нематеріальної культурної спадщини

Київ. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство культури та інформаційної політики разом із майстрами та громадськістю проведе моніторинг життєздатності елементів нематеріальної культурної спадщини.

“Відбулась інформаційна сесія в межах моніторингу життєздатності елементів нематеріальної культурної спадщини. Мета події – представлення методології й очікуваних результатів носіям ремесел, майстрам, залученим спеціалістам і зацікавленим організаціям, а також напрацювання форм збору даних про збитки”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

У відомстві зазначили, що війна створює серйозну загрозу для нематеріальної культурної спадщини, тому такий комплекс заходів є важливим для оцінки збитків, зокрема й у вимірі людських ресурсів.

“Проведення розширеного моніторингу стану елементів нематеріальної культурної спадщини, ініційоване цьогоріч МКІП, дасть змогу оцінити стан кожного елемента та спланувати майбутні заходи втручання. Також зібрану інформацію планують використати, щоб залучити донорські кошти для підтримання життєдіяльності елементів або для проведення заходів негайного втручання”, – ідеться в повідомленні.