Кулеба: Я переконаний, що ми зможемо пройти через усі політичні турбулентності та виборчі процеси

Київ. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міжнародну підтримку України буде збережено, попри будь-яку політичну турбулентність, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в онлайн-зверненні на заході німецького аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne.

“Я переконаний, що ми зможемо пройти через всі політичні турбулентності та виборчі процеси, які генерують багато шуму, і зберегти увагу на досягненні стратегічної мети: перемоги України”, – наводить слова міністра пресслужба МЗС.

Кулеба наголосив, що збереження та збільшення міжнародної підтримки, попри “тактичні політичні турбулентності”, має важливе значення для досягнення мети перемоги України над РФ.

Він також зауважив, що ЄС наразі збільшує свою роль у підтримці України навіть на тлі “заглиблення США у внутрішньополітичний виборчий процес”.

Міністр застеріг від надання РФ можливості заморозити конфлікт і використати паузу для відновлення сил. Він нагадав попередження президента України Володимира Зеленського про те, що якщо дати Росії паузу і не підвищувати тиск, до 2028 року вона відновить свій військовий потенціал і буде готова до нової хвилі агресії.