ЦАХАЛ закликає мирних палестинців залишити північ Сектора Гази до встановленого терміну

Київ. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Армія оборони Ізраїлю відтермінувала на декілька годин час, до якого мирне населення Сектору Гази закликають евакуюватися на південь регіону, повідомляє в п’ятницю The Times of Israel.

“Якщо ви турбуєтеся про себе і про своїх близьких, ви маєте піти на південь згідно з нашими інструкціями. Не сумнівайтеся, лідери ХАМАС захищатимуть лише себе”, – написав у соцмережі представник ЦАХАЛ Авічай Адрі арабською мовою.

Він оприлюднив маршрут, який ізраїльські військові обіцяють обходити до 20:00. За його словами, пізніше буде оприлюднено й інші безпечні шляхи виходу.

Опівночі п’ятниці ізраїльські військові попередили, що палестинці мають добу, щоб піти на південь.

Рух ХАМАС перешкоджає евакуації мирних громадян із найнебезпечніших районів Сектора Гази перед ударами ізраїльської армії по території анклаву, повідомляє Fox News із посиланням на місцеве дипломатичне джерело.

Водночас офіційні особи в ХАМАСі заявили Fox News, що ця інформація джерел телеканалу не відповідає дійсності.

Із Сектора Гази 7 жовтня було завдано ракетних ударів по південних і центральних районах Ізраїлю. Потім групи палестинських бойовиків на вантажівках і парапланах проникли з Гази на ізраїльську територію і зуміли на короткий час узяти під контроль низку населених пунктів і навіть військових баз. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції “Залізні мечі”. Ізраїльська влада офіційно заявила, що країна перебуває в стані війни.