Фінкомітет ВР рекомендував прийняти за основу законопроєкт про перезавантаження БЕБ

Київ. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт №10088 “Щодо першочергових заходів із реформування Бюро економічної безпеки України” та альтернативний йому №10088-1, повідомив голова комітету Данило Гетманцев у телеграм-каналі.

Як уточнив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк, це рішення підтримали 20 членів комітету.

За словами Гетманцева, обидва законопроєкти передбачають проведення нового прозорого конкурсу на посаду керівника бюро (за переважної участі в конкурсній комісії міжнародних експертів за прикладом НАБУ/НАЗК) та оголошення Кабміном нового конкурсу на посаду директора БЕБ.

Також передбачена атестація для працівників бюро, яку протягом року згідно із затвердженим директором бюро порядком проводитиме кадрова комісія в центральному апараті, щоб оцінити професійну компетентність, рівень знань і вмінь, професійну етику, доброчесність і наявність конфлікту інтересів працівників.

Окрім Железняка та Гетманцева, ініціаторами законопроєкту є Роксолана Підласа, Мар’яна Безугла, Анастасія Радіна (усі – фракція “Слуга народу”), член фракції “Голос” Володимир Цабаль, Вадим Івченко (“Батьківщина”) та Артем Дмитрук (група “Відновлення України”).

Джерело: https://t.me/getmantsevdanil/5521