Сирський зустрівся з командирами частин у зоні відповідальності ОТГ "Лиман" – Military Media Center

Київ. 14 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський провів зустріч із командирами частин і підрозділів у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ “Лиман” і заслухав доповіді про поточну обстановку, повідомляє Military Media Center.

“З метою вивчення обстановки та прийняття оперативних рішень працював у військових частинах, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ “Лиман”. Зустрівся з командирами частин і підрозділів, заслухав доповіді про поточну обстановку. На місці були прийняті рішення щодо подальших дій та вирішено низку проблемних питань”, – наводить слова Сирського Military Media Center у телеграм-каналі.

Водночас командувач Сухопутних військ ЗСУ наголосив, що останніми днями ситуація на куп’янському та лиманському напрямках суттєво загострилася.

“Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на куп’янському напрямку. Тривають важкі бої”, – повідомив Сирський.

Він також зазначив, що головною метою росіян є розгром угруповання, а також оточення Куп’янська на Харківщині та вихід на рубіж річки Оскіл. Щодня ворог веде щільний вогонь із мінометів та артилерії по позиціях українських військ, а також здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки. Однак українські захисники дають гідну відсіч росіянам і ті зазнають значних втрат, не досягаючи суттєвих успіхів.

Сирський також провів зустріч із військовослужбовцями, які виконують бойові завдання, та подякував їм за “мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов’язку”.

Джерело: https://t.me/militarymediacenter/3383