Теплова генерація додала ще 160 МВт до енергосистеми – Міненерго

Київ. 14 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Учора на одній із ТЕС на два дні раніше від запланованого терміну вийшов із ремонту енергоблок, який додав до енергосистеми додаткові 160 МВт потужності, повідомило Міністерство енергетики у своєму телеграм-каналі в суботу.

Зі свого боку, ПАТ “Центренерго” на своїй сторінці у фейсбуці із посиланням на генерального директора Андрія Чуркіна повідомило, що компанія завершила підготовку до зими і всі її об’єкти готові до опалювального сезону.

Там зазначили, що 13 жовтня запустили ще один енергоблок 160 МВт на Зміївській ТЕС.

“Тепер генерувальні можливості підприємства зросли ще на 160 МВт і досягли запланованої на початок опалювального сезону величини”, – зазначається в повідомленні.

Там також пояснили, що введення додаткового резерву значно підвищить надійність постачання електрики споживачам Харківського енергетичного вузла.

Крім того, компанія зазначила, що підготовлено всі теплові мережі міст-супутників електростанцій “Центренерго”, а тепло в оселі мешканців селища Слобожанське (Харківська область, супутник Зміївської ТЕС) та міста Українка (Київська область, супутник Трипільської ТЕС), згідно з рішенням місцевих рад, планують подати з 16 жовтня.

“Таким чином, підприємство виконало зобов’язання перед державою щодо введення запланованої кількості генеруючих одиниць і потужностей на теперішній час”, – резюмували в “Центренерго”.

Як повідомлялося з посиланням на мера Харкова Ігоря Терехова, з огляду на теплу погоду в місті відкладають початок опалювального сезону. За його словами, тепло в будинки почнуть подавати після того, як протягом трьох діб середньодобова температура повітря буде нижчою за 8 градусів тепла.

Джерело: https://t.me/energyofukraine

https://u.to/C7QFIA