Запланована евакуація українців із Сектора Гази не відбулася – Лубінець

Київ. 15 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Запланована на сьогодні евакуація громадян України із Сектора Гази зірвалася, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у суботу ввечері в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“За 2 години до евакуації, у МЗС Ізраїлю повідомили, що вони не гарантують безпеку і відкликають дозвіл. Насамперед евакуацію запросили жінки та діти. Фактично від Ізраїлю ми просимо, щоб цей пункт перетину був безпечний і його просто не бомбили… Від влади Палестини ми просимо, щоб дали просто вийти нашим громадянам”, – сказав Лубінець.

Він наголосив, що після зриву евакуації вже є офіційна реакція Міністерства закордонних справ України.

“Наш посол направив офіційно ноту протесту. За нашою інформацією, так само зробили або мають намір зробити ще низка країн”, – сказав Лубінець.

Раніше повідомлялося, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець за дорученням президента України Володимира Зеленського прибув до столиці Єгипту для сприяння якнайшвидшій евакуації українських громадян, заблокованих у Секторі Гази. Як він зазначив, наразі “термінової евакуації потребують 243 громадянина України, а саме жінок і дітей”.

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=CwQl49tDPTk