Росія будує нову залізничну гілку до окупованого Маріуполя для скорочення часу доставки вантажів на фронт – британська розвідка

Київ. 15 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Залізнична мережа на окупованій Україні залишається здебільшого життєздатною, і окупанти використовують її як основний компонент логістики, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Росія майже напевно продовжує підтримувати й удосконалювати свої залізничні комунікації в Україні та будує нову залізничну вітку до Маріуполя, що дасть змогу скоротити час доставки вантажів на Запорізький фронт”, – зазначено в повідомленні у твіттері.

Зазначається, що залізнична логістика загалом, як і раніше, є найважливішим компонентом забезпечення російського вторгнення. Росія використовує свої залізничні мережі для перекидання боєприпасів, бронетехніки, палива та особового складу на територію України. Залізнична мережа на окупованій Україні залишається здебільшого життєздатною, але вразливою для епізодичних перетинів з боку української артилерії, ракет, що запускаються з повітря, і диверсій.

При цьому наголошується, що в попередніх конфліктах для знищення залізничного транспорту були потрібні цілеспрямовані, тривалі й багаторазові атаки повітряних і/або наземних сил.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1713438505353781498