ХАМАС усе ще утримує 155 заручників – Герцог

Київ. 16 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За даними Армії оборони Ізраїлю, ХАМАС утримує 155 заручників після раптового нападу на Ізраїль, про це в неділю ввечері повідомляє CNN.

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що війська працюють над тим, щоб повернути бранців “негайно” і “без будь-яких умов”.

“Звичайно, ми робимо все можливе, щоб визначити їхню точну долю через різні джерела, і ми вимагаємо від міжнародної спільноти однозначного осуду і вимагаємо звільнення заручників”, – заявив Герцог в інтерв’ю кореспонденту CNN Вольфу Блітцеру.

Герцог сказав, що це “складна ситуація”, оскільки ХАМАС “не підпорядковується жодним нормам міжнародного гуманітарного права, ні в якому вигляді, і ні в якому форматі”. Уже багато років вони тримають ізраїльських солдатів, тіла, і раніше захоплених громадян, навіть не повідомляючи жодної інформації про їхню долю, місцеперебування і про те, як вони почуваються”.

Він сказав, що докладаються “великі міжнародні зусилля” щодо повернення заручників, і подякував, зокрема, США за підтримку.

Джерело: https://edition.cnn.com/middleeast/live-news/israel-news-hamas-war-10-15-23/h_17e6fe677bd62ca83b714820fdefe236