Із ремонту вийшов блок 250 МВт однієї з ТЕЦ, відновлено постачання газу для ще 20% споживачів після обстрілу ГРС у Харківській області – Міненерго

Київ. 16 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Вийшов із ремонту енергоблок 250 МВт однієї з ТЕЦ та відновлено газопостачання для 2,7 тис. домогосподарств у Харківській області, які залишилися без газу внаслідок обстрілу газорозподільних станцій (ГРМ) у ніч на 12 жовтня, повідомило Міністерство енергетики в телеграм-каналі в понеділок.

Згідно з його інформацією, залишаються без газу ще понад 4 тис. домогосподарств із 13,5 тис., відключених після обстрілу.

Водночас НЕК “Укренерго” повідомила в телеграм-каналі, що на одній із магістральних підстанцій центрального регіону введено в роботу нове обладнання.

“Це надасть змогу підвищити надійність електропостачання майже півмільйона споживачів одного з найбільш густонаселених регіонів країни”, – констатував системний оператор.

Водночас, незважаючи на потепління, у неділю, 15 жовтня, порівняно з попередньою неділею (13,5°C проти 11,1°C), споживання електроенергії зросло: учора вечірній максимум був на 5,8% вищим, ніж 8 жовтня.

За інформацією “Укренерго”, загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 448 населених пунктів.

Крім того, дощ і вітер частково знеструмили 55 населених пунктів у Кіровоградській, Київській, Хмельницькій, Чернігівській областях, а з технічних причин є відключення в Одеській області.

Міненерго зі свого боку зазначило, що вчора внаслідок ракетного удару було знеструмлено підстанцію 150 кВ у Херсоні, без світла залишалися 130 тис. споживачів, але наразі всіх користувачів вже заживлено. Водночас наразі аварійно-відновлювальні роботи тривають у Полтавській області, де внаслідок нічного ракетно-дронового удару по Україні пошкоджено лінії електропередачі та знеструмлено кілька житлових будинків.

У Херсоні станом на 16 жовтня залишаються знеструмленими ще 1,5 тис. споживачів, енергопостачання яких припинили у зв’язку з підривом окупантами Каховської ГЕС і підтопленнями (загалом після підриву знеструмили приблизно 15 тис. споживачів).

За минулий тиждень рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС знизився на 4 см – до 15,72 м (мінус 0,94 м до рівня одразу після підриву Каховської ГЕС).

Згідно з інформацією на сайті ENTSO-E, комерційний імпорт електроенергії у вихідні не здійснювався, на понеділок становить 10 МВт-год із 16:00 до 17:00 із Молдови.

Експорт е/е зріс порівняно з неділею на 25% – до 3463 МВт-год (2479 МВт-год у Словаччину, 984 МВт-год у Молдову). Водночас це на 17,4% менше, ніж у суботу.

Джерело: https://t.me/energyofukraine

https://t.me/Ukrenergo