США непохитні у своїй підтримці України – Пріцкер

Велика Димерка (Київська область). 16 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Спецпредставниця США з питань відновлення України Пенні Пріцкер запевнила у продовженні Вашингтоном підтримки Києва й наголосила, що США протистоятимуть тим, хто кидає виклик їхнім принципам і цінностям.

Відповідаючи на запитання, чи занепокоєна Пріцкер тим, що події на Близькому Сході зараз можуть відволікти увагу й послабити рішучість донорів допомогти Україні відновитися економічно, вона сказала: “Коротка відповідь: ні, мене це не непокоїть”.

“США непохитні у своїй підтримці України. В наших національних інтересах підтримувати Україну. І я знаю і розмовляла з багатьма людьми в Конгресі, що Україну підтримують обидві партії, є широка підтримка серед американського народу і є непохитна підтримка України з боку президента Байдена”, – сказала вона на брифінгу, що відбувався на території музею-заводу Coca-Cola в селищі Велика Димерка (Київська область).

Спецпредставниця наголосила, що ситуація в Ізраїлі трагічна, нагадавши, що президент США Джо Байден засудив “обурливі та звірячі атаки ХАМАС”.

“І ми будемо протистояти їм – якщо подумати про ситуацію в Україні та ситуацію в Ізраїлі, ми протистоятимемо тим, хто кидає виклик нашим принципам і цінностям, хоч би де вони перебували”, – заявила вона.