Що думає молоде покоління про майбутнє України?

Українська молодь виявляє зацікавленість у покращенні ситуації в країні, залишаючись на батьківщині та виражаючи бажання активно приймати участь у процесах відновлення.

 

Результати національного опитування, проведеного в рамках програми USAID “Мріємо та діємо” свідчать про позитивний настрій та віру молодого населення в світле майбутнє України. Велика частина молоді, незалежно від місця перебування (в Україні або Польщі), вірить у перемогу країни у війні та висловлює готовність брати активну участь у процесах відбудови.

 

Міграція не цікавить багатьох, оскільки задоволеність від теперішнього місця проживання, зв’язки з родиною та друзями, а також патріотизм є основними факторами, що утримують молодь на батьківщині.

 

Також виявлено, що частина молоді приділяє фінансові ресурси на потреби військової та соціальної сфери, а багато є волонтерами та роблять грошові пожертви для підтримки. Українська молодь виражає бажання працювати в ІТ-секторі, стати лікарем, юристом, дизайнером та обрати інші соціально корисні професії.

 

Молодь, яка переїхала до Польщі, зазвичай працює на польські компанії, підтримуючи бажання брати активну участь у процесах відбудови.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *