Долар США зміцнюється до євро, єни та фунта стерлінгів

Нью-Йорк. 17 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США зміцнюється до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у вівторок.

Підтримку американській валюті надає збережений попит на активи “тихої гавані” в умовах близькосхідного конфлікту, зазначає Trading Economics.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,1%, ширший WSJ Dollar Index – 0,12%.

Трейдери чекають на публікацію низки важливих статданих щодо економіки США, запланованих на цей тиждень, а також нових виступів керівників Федеральної резервної системи (ФРС).

На вівторок, зокрема, заплановано виступи члена ради керуючих американського ЦБ Мішель Боумен і голови Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Томаса Баркіна.

Голова ФРБ Філадельфії Патрік Гаркер заявив напередодні, що Федрезерву, на його думку, не варто продовжувати підняття базової відсоткової ставки, оскільки американський малий бізнес серйозно страждає від посилення грошово-кредитної політики.

За словами Гаркера, невеликі компанії в США відчувають реальні труднощі з доступом до капіталу в умовах зростання вартості запозичення.

“Банкіри, з якими я говорив, побоюються, що просто не зможуть реалізувати свої бізнес-плани через збільшення ставок, – сказав Гаркер. – Ось чому я вважаю, що ми маємо утримувати базову ставку незмінною і не маємо наразі думати про можливість її підйому”.

У вівторок міністерство торгівлі США оприлюднить вересневі дані про роздрібний продаж, а Федрезерв – звіт про динаміку промвиробництва.

Пара євро/долар за даними на 9:15 кч у вівторок торгується на рівні $1,0542 порівняно з $1,0562 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта опустився до $1,2188 порівняно з $1,2217 напередодні.

Вартість американської валюти щодо єни збільшилася до 149,59 єни проти 149,51 єни за підсумками сесії в понеділок.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,3142 юаня проти 7,3109 юаня напередодні.