Путін заявив про готовність мирного врегулювання війни в Україні

Президент росії Володимир Путін вніс нову заяву стосовно війни в Україні, де він заявив, що росія втрутилася в цей конфлікт з метою “припинити” воєнні дії.

 

Він також висловив впевненість у тому, що Росія докладала зусиль для мирного вирішення конфлікту з 2014 року.

 

За словами путіна, спецоперація, яку розпочала росія, не має на меті почати повномасштабну війну, але, навпаки, призначена для припинення конфлікту. Також він висловив думку, що Заходу варто винести відповідальність за державний переворот в Україні в 2014 році та наступні військові дії на Донбасі. У своїй мові, властивій для Кремля, він також заявив, що “Україна 8 років бомбила Донбас”.

 

Незважаючи на ці заяви, росія продовжує ведення війни в Україні, армія якої вбиває мирних жителів та руйнує цивільну інфраструктуру. Проте путін стверджує, що росія не проти мирного завершення конфлікту, хоча зауважує, що противна сторона, на його думку, не бажає проводити переговори. Він також вказав на декрет президента України, який, його словами, забороняє українському президенту вести мирні переговори навіть з росією.

 

Експерти зазначають, що росія може змінювати свою риторику та знижувати очікування щодо подальшого наступу в Україні. Вони також вважають, що путін планує завершити війну до 2025 року та встановити нові умови для миру, використовуючи загострення на деяких напрямках на фронті.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *