Прифронтові регіони України готуються до складного опалювального сезону, зокрема Херсонщина

Зараз Україна стикається з можливістю виникнення проблем з постачанням тепла, електроенергії та газу у підготовці до опалювального сезону.

 

Заступник міністра енергетики Світлана Грінчук наголосила, що найскладніша ситуація очікується в так званих прифронтових регіонах України, де тривають щоденні обстріли. Вона особливо висвітлила складну ситуацію, яка склалася в Херсонській області. Там після підриву греблі Каховської гідроелектростанції російськими окупантами 1,5 тисяч споживачів досі не можуть бути підключені до електромережі. Окупанти регулярно обстрілюють об’єкти енергетики, як тільки вони відновлюються після попередніх пошкоджень. Також було наголошено, що ситуація стає ще складнішою внаслідок атак на газопостачальні мережі, що призвело до відключення газу 12 тисячам споживачів на Харківщині, і лише половині з них поки що вдалося відновити газопостачання.

 

Незважаючи на ці виклики, Україна активно готується до наближення зимового періоду. Зокрема, проведено широкомасштабний ремонт і підтримку генераційних підприємств і розподільчих мереж, щоб забезпечити стійке постачання електроенергії, тепла та газу.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *