Евакуація з Ізраїлю відбувається з величезними труднощами – джерело

Київ. 17 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Посольство України в Ізраїлі евакуювало станом на ранок 17 жовтня 436 громадян України.

У посольстві агентству “Інтерфакс-Україна” нагадали, що 14 жовтня було здійснено евакуаційний рейс із Тель-Авіва до Бухареста (Румунія) з 207 громадянами України.

Уранці 16 жовтня організовано відправлення другого евакуаційного рейсу зі 155 громадянами до Клужа (Румунія) і ввечері – третього рейсу з 74 громадянами до Бухареста.

Наразі евакуація громадян різних країн триває і за допомогою спеціальних чартерних рейсів, і комерційними авіакомпаніями.

Водночас, зазначає джерело агентства, наближене до дипломатичних кіл, “відзначається дезорганізація і відсутність централізованого підходу ізраїльської сторони до запитів іноземних дипустанов у сприянні організації евакуаційних рейсів”.

“За результатами спілкування з представниками посольств в Ізраїлі кожна країна самостійно вирішує питання евакуаційних рейсів без реальної допомоги ізраїльської сторони”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, у зв’язку з цим “евакуація дається дипломатам з величезними труднощами і здебільшого потребує мінімальних витрат від громадян”. “Громадяни всіх держав здійснюють оплату за евакуацію за собівартістю з власних коштів”, – додав він.