На таврійському напрямку за добу знищено 355 окупантів і 22 одиниці ворожої техніки, противник не полишає спроб оточити Авдіївку – речник

Київ. 17 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські окупанти збільшили кількість атак у районі міста Мар’їнка та продовжують спроби оточення міста Авдіївка Донецької області, але зазнали минулої доби суттєвих втрат у живій силі та техніці, розповів речник Об’єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун.

“Підрозділи ракетних військ і артилерії зі складу ОСУВ “Таврія” протягом доби виконали 1332 вогневих завдання, ми не залишаємо ворога у спокої. Загальні втрати противника становлять 355 осіб. Знищено 22 одиниці військової техніки, два танки серед них, шість бойових броньованих машин і сім одиниць автомобільної техніки. Також злетіли в повітря три склади боєприпасів ворога різного рівня”, – сказав Штупун в ефірі загальнонаціонального телемарафону у вівторок.

За його словами, протягом минулої доби ворог завдав по українських позиціях 16 авіаударів, здійснив 595 артилерійських обстрілів, загалом було 42 бойових зіткнення.

“Відзначається збільшення кількості ворожих штурмових дій на напрямку Мар’їнки. Також противник доукомплектовує на різних напрямках загони “Шторм” і “Шторм-Z”, які зазнали й продовжують зазнавати значних втрат – російське командування просто кидає їх уперед на вірну загибель”, – сказав представник сил оборони таврійського напрямку.

За його словами, протягом доби українські військові відбили за добу майже 20 атак ворога в районі Мар’їнки та ще п’ять атак на південь від Золотої Ниви та Пречистівки, а також просунулися в районі села Вербове Пологівського району Запорізької області.

“Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Менш активно це відбувається наразі… Також наші воїни не допустили втрати позицій на південний захід від Новоданилівки та Работиного Запорізької області, і продовжуючи ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку ми маємо частковий успіх у районі на захід від Вербового. Ми просунулися там приблизно на відстань близько кілометра”, – розповів він.

“Бронетехніки у них (окупантів – ІФ-У) стало менше, але вони продовжують кидати вперед піхоту, намагаються йти досить великими групами… Ми їм не даємо йти нормально, продовжуємо знищувати. Це здебільшого мотострілки, також фіксуються мобілізовані з тимчасово окупованих територій, фіксуються підрозділи “Шторм-Z” і “Шторм”, – повідомив Штупун.