Голова ради директорів Ford закликав профспілку UAW припинити страйк

Детройт. 17 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова ради директорів Ford Motor Co. Білл Форд закликав профспілку працівників автомобільної галузі United Auto Workers (UAW) припинити страйк, заявивши, що він може завдати шкоди як місцевим громадам, так і всій економіці США.

“Я звертаюся до моїх колег з UAW, – сказав Форд під час виступу в понеділок. – Нам потрібно об’єднатися, щоб покласти край цьому жорсткому раунду переговорів”.

Страйк профспілки розпочався 15 вересня на підприємствах одразу всіх трьох автовиробників. На першому етапі він стосувався заводу Ford у Мічигані, підприємства General Motors Co. (GM) у Міссурі та Stellantis в Огайо. Потім її було розширено на 38 розподільчих центрів GM і Stellantis у 20 штатах США, а надалі до нього долучилися працівники складального підприємства Ford у Чикаго і заводу GM у Мічигані.

Минулого тижня UAW несподівано оголосив про приєднання до страйку заводу Ford у Луїсвіллі (штат Кентуккі) – найбільшого підприємства компанії.

“Закриття цих заводів завдає шкоди тисячам американців просто зараз, – заявив Форд, який є правнуком засновника Ford Генрі Форда. – Продовження страйку матиме великі наслідки для американської економіки і розорить місцеві спільноти”.

За словами Форда, страйк UAW йде на користь Tesla Inc., а також японським і китайським автовиробникам.

“Toyota, Honda і Tesla задоволені цим страйком, вони знають: що довше він триває, то краще для них, – сказав Форд, слова якого наводить газета Financial Times. – Вони виграють, а ми програємо”.

“Має бути не Ford проти UAW, а Ford з UAW проти Toyota, Honda, Tesla і всіх китайських компаній, які хочуть вийти на наш ринок”, – сказав глава Ford.

Загалом у страйку беруть участь майже 17 тис. працівників американських заводів Ford.

Акції компанії додають у ціні 0,8% на торгах у понеділок. З початку поточного року їхня вартість зросла на 2,3%.