Держгеокадастр зробив публічною інформацію про моніторинг земділянок сертифікованими інженерами-землевпорядниками

Київ. 17 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру оприлюднюватиме інформацію щодо здійснення сертифікованими інженерами-землевпорядниками повноважень кадастрових держреєстраторів у рамках реалізації пілотного проєкту із внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, наразі 36 сертифікованих інженерів-землевпорядників отримали доступ до Держгеокадастру для здійснення повноважень державних кадастрових реєстраторів, із них п’ятеро фахівців уже почали виконувати ці функції. Сертифіковані інженери-землевпорядники вже опрацювали 33 заяви, 17 заяв перебувають в опрацюванні.

З актуальною інформацією про стан поданих заяв сертифікованим інженерам-землевпорядникам можна ознайомитися на сайті Держгеокадастру в розділі “Ведення Державного земельного кадастру” за посиланням https://is.gd/66xCGp. Інформація оновлюватиметься щотижня, пояснили у відомстві.

У Держгеокадастрі нагадали, що публічність моніторингу здійснення сертифікованими інженерами-землевпорядниками повноважень державних кадастрових реєстраторів передбачена державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки, затвердженою постановою Кабінету Міністрів №220 від 4 березня 2023 року.

Джерело: https://land.gov.ua/derzhgeokadastr-zaprovadzhuye-oprylyudnennya-informacziyi-pro-stan-zdijsnennya-sertyfikovanymy-inzheneramy-zemlevporyadnykamy-povnovazhen-derzhavnyh-kadastrovyh-reyestratoriv/