Долар стабільний до євро й фунта, слабо дешевшає до єни

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США слабо змінюється до більшості світових валют уранці в середу, учасники ринку і далі стежать за заявами представників центробанків і ситуацією на Близькому Сході.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, знижується під час торгів на 0,09%, ширший WSJ Dollar Index – на 0,1%.

Напередодні стало відомо про вибух у лікарні Аль-Ахлі на території Сектора Гази. Палестинське угруповання ХАМАС заявило про 600 загиблих і звинуватило в ударі ізраїльських військових, тоді як Армія оборони Ізраїлю заявила, що вибух у лікарні пов’язаний із невдалим запуском ракет палестинським рухом “Ісламський джихад”.

Новини про атаку на лікарню надійшли на тлі очікуваного візиту президента США Джо Байдена в регіон.

На курс долара впливають і внутрішньоамериканські новини.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Том Баркін напередодні припустив, що американська економіка може виявитися слабшою, ніж випливає з останніх статданих, що сприяє зниженню інфляційного тиску.

Його колега з ФРБ Міннеаполіса Ніл Кашкарі тим часом зазначив, що інфляція в Штатах усе ще занадто сильна.

Пара євро/долар за даними на 8:50 кч торгується на рівні $1,0585 порівняно з $1,0577 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара перебуває на позначці $1,2187 проти $1,2184 у вівторок.

У парі з єною долар просів на 0,1% і коштує 149,65 єни проти 149,82 єни за підсумками минулої сесії.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,3071 юаня проти 7,3129 юаня у вівторок.

Як повідомлялося, економіка Китаю в третьому кварталі 2023 року зросла на 4,9% у річному виразі після підйому на 6,3% у другому кварталі. Результат виявився вищим за прогнози аналітиків: респонденти Trading Economics у середньому очікували збільшення на 4,4%, The Wall Street Journal – на 4,5%.

Обсяг промислового виробництва в Китаї у вересні збільшився на 4,5% порівняно з тим самим місяцем роком раніше, повідомило Державне статистичне управління. Темпи зростання залишилися на рівні серпня й перевершили очікування аналітиків (+4,3%).

Роздрібний продаж у країні минулого місяця зріс на 5,5% у річному виразі після підйому на 4,6% у серпні. Це найзначніший підйом із травня, консенсус-прогноз передбачав підвищення лише на 4,9%.