Нардеп Єфімов має намір оформити пряме володіння майже 97,7% акцій ПрАТ "КЗВВ"

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народний депутат (група “Відновлення України”) Максим Єфімов має намір оформити пряме володіння пакетом 97,699% акцій ПРАТ “Краматорський завод важкого верстатобудування” (КЗВВ), яким на сьогодні володіє афілійована з ним компанія.

Як зазначено в повідомленні про намір придбання акцій у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), Єфімов має намір придбати 139 млн 514,17 тис. простих іменних акцій ПрАТ “КЗТС”, що становить 97,699% статутного капіталу.

“На дату оприлюднення оголошення повідомляю, що особисто я акціями ПрАТ “КЗТС” не володію, а пакетом у 97,699% акцій володіє афілійована зі мною компанія. Придбання цих акцій спільно з іншими особами не планую”, – наголошується в повідомленні.

За даними НКЦПФР на 2 квартал 2023 року, цим пакетом акцій володіє зареєстрована на Кіпрі Ukrainian Machinebuilding PLants M.S. Limited. Водночас, згідно з даними ресурсу Opendatabot, кінцевими бенефіціарами АТ “КЗВВ” є Максим Єфімов і Сергій Близнюк. При цьому КЗВВ у повідомленні про зміну посадових осіб компанії в травні поточного року вказував члена наглядової ради Близнюка як власника 48,85% акцій ПрАТ.

Як повідомлялося, торік КЗВВ, на майданчику якого, зокрема, випускала вітроенергетичні установки (ВЕУ) компанія “Фурлендер Віндтехнолоджі”, ухвалив рішення про релокацію з Краматорська до Перечина Закарпатської області.

У серпні поточного року уряд України включив індустріальний парк “Френдлі Віндтехнолоджі” в Перечині до Реєстру індустріальних парків.

Основна спеціалізація КЗВВ – універсальні спеціальні верстати, призначені для енергетичної, металургійної, нафтогазової промисловості, машинобудування та залізничного транспорту, а також верстати одиничного і дрібносерійного виробництва. Завод також освоїв випуск веж для ВЕУ.

За даними Opendatabot, у 2022 році чистий дохід ПрАТ “КЗВВ” скоротився на 46,4% порівняно з 2021 роком – до 119,38 млн грн, чистий збиток зріс до 134,68 млн грн порівняно з 2,53 млн грн.