"Укргазвидобування" у 2023 р. планує отримати з нових свердловин 1 млрд куб. м газу

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПАТ “Укргазвидобування” планує у 2023 році наростити видобуток газу із нових свердловин до 1 млрд куб. м, повідомив директор із розвідки та розробки компанії Максим Вітик.

“Нам вдалося збільшити буріння свердловин удвічі порівняно з минулим роком. Це збільшення, у поєднанні із застосуванням 3D сейсморозвідувальних досліджень, дає змогу у 2023 році наростити видобуток газу із нових свердловин до 1 млрд куб. м, що є найбільшим показником за часів незалежної України”, – цитує його слова пресслужба компанії.

Вітик уточнив, що застосування новітніх технологій дає новий поштовх розвитку газовидобутку в Україні, і компанія в найближчі кілька років має намір розширити географію сейсморозвідувальних досліджень майже на 15 тис. кв. км.

“Ми повністю переформували принципи роботи геологорозвідки. Це, своєю чергою, забезпечило якісну генерацію нових точок для буріння”, – зазначив він.

Як повідомлялося, перед “Укргазвидобуванням” постає мета збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 8% (на 1 млрд куб. м) – до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році “УГВ” видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

НАК “Нафтогаз України” належить 100% акцій “Укргазвидобування”.

Джерело: https://www.facebook.com/NaftogazUGV/posts/pfbid0qFChEecVZHdWcULgCEYjpA6VmHpGd4h3MYeCAf9RtVpUDbSdugcT8jhPYDCxiWThl