У СОТ ООН планують створити робочу групу для підтримки туризму та економіки України

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Генеральний секретар Всесвітньої туристської організації ООН (СОТ ООН, World Tourism Organization) Зураб Пололікашвілі ініціював створення робочої групи для підтримки туризму та економіки України, повідомили в пресслужбі Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) агентству “Інтерфакс-Україна”.

У своїй вступній промові на 25-й сесії Генеральної Асамблеї СОТ ООН (Самарканд, Узбекистан) Пололікашвілі зазначив, що СОТ ООН має об’єднати зусилля всіх членів туристичного співтовариства і зробити все можливе для того, щоб в’їзний туризм в Україні знову відновився.

“Упевнений, що підтримка всіх країн-членів СОТ ООН буде дуже корисною і прекрасним початком відродження туризму в Україні. Ми можемо почати з організації різноманітних заходів на відносно безпечних територіях країни або ж біля кордонів із сусідніми державами”, – запропонував Генсек СОТ ООН.

Нагадаємо, що 1 червня 2023 року на 68-му засіданні Європейської Комісії Всесвітньої туристської організації ООН (ВТО ООН) Україну одноголосно обрали головуючою в цьому органі.

На 69-му засіданні Європейської комісії СОТ ООН (World Tourism Organization, UNWTO) Україна як країна-очільниця європейського сектору представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.