Держдепартамент США застерігає американців від поїздок до Лівану

Вашингтон. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Держдепартамент США рекомендував американцям утриматися від поїздок до Лівану.

Держдеп США підвищив до четвертого рівня рекомендації для поїздок до Лівану й порадив американцям утриматися від відвідування країни “через непередбачувану безпекову ситуацію, пов’язану з ракетними й артилерійськими перестрілками між Ізраїлем і “Хезболлою” або іншими збройними угрупованнями бойовиків”.

Крім того, громадянам США в Лівані рекомендовано “уникати демонстрацій і бути обачними, якщо вони перебувають поблизу будь-яких великих зібрань або протестів, оскільки деякі з них переросли в насильство”.

“Протестувальники перекрили основні дороги, включно з магістралями між центром Бейрута і районом, де розташоване посольство США, а також між Бейрутом і Бейрутським міжнародним аеропортом імені Рафіка Харірі”, – зазначили в Держдепі.

Американське зовнішньополітичне відомство попередило, що “громадяни США, які вирішили вирушити до Лівану, мають знати, що консульські співробітники посольства США не завжди можуть виїхати, щоб надати їм допомогу”.

Держдепартамент також дозволить членам сімей і деяким позаштатним співробітникам уряду США з посольства в Бейруті добровільно залишити країну “через непередбачувану безпекову ситуацію”.