Єврокомісар з питань енергетики анонсувала грантовий внесок ЄК до Фонду підтримки енергетики України розміром понад EUR50 млн

Київ. 18 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон анонсувала грантовий внесок Єврокомісії до Фонду підтримки енергетики України розміром понад EUR50 млн, повідомило Міністерство енергетики.

“Міністр енергетики України Герман Галущенко також був з нами (на засіданні Ради міністрів енергетики ЄС – ЕР), і я висловила непохитну підтримку ЄК Україні напередодні ще однієї складної зими”, – зазначила єврокомісар, слова якої наведено в релізі Міненерго в середу.

Вона наголосила, що європейська спільнота має бути готовою до продовження російських атак на українську енергетичну інфраструктуру прийдешньої зими й докласти зусиль для їх мінімізації.

Як зазначено в повідомленні, Сімсон також закликала європейські держави продовжувати внески до Фонду підтримки енергетики України, які дадуть змогу закуповувати обладнання, необхідне для відновлення пошкоджених енергооб’єктів.

“Я дуже дякую Кадрі Сімсон і всім країнам, які стали донорами фонду. Завдяки цій допомозі, а також зусиллям наших військових та енергетиків ми обов’язково вистоїмо й втримаємо нашу енергосистему”, – зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, Фонд підтримки енергетики України створено навесні 2022 року за спільною ініціативою глави Міненерго України та єврокомісара з питань енергетики для акумулювання внесків урядів, міжнародних фінансових організацій, а також приватних донорів на підтримку українського енергосектору. Станом на середину липня поточного року обсяг фонду становив близько $220 млн.