Байден вважає, що Ізраїль не причетний до атаки на лікарню в Секторі Гази

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – США вважають, що Ізраїль не пов’язаний з атакою на лікарню Аль-Ахлі в Секторі Гази, внаслідок якої загинули сотні людей, повідомив президент США Джо Байден прем’єру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу в середу.

“Судячи з того, що я бачив, схоже, що це зробила інша команда, а не ви”, – наводить слова Байдена агентство Associated Press. Однак президент також зазначив, що багато людей усе ще не впевнені, що спричинило вибух.

Водночас портал Ynet із посиланням на джерела у США та Ізраїлі повідомляє, що США приймають ізраїльську версію події в лікарні.

У вівторок, за даними ХАМАС, по лікарні Аль-Ахлі в Секторі Гази, ймовірно, було завдано ракетного удару, внаслідок якого загинули щонайменше 500 мирних громадян. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що не причетна до удару по лікарні, і вважає, що до вибуху призвів невдалий запуск ракети рухом “Ісламський джихад”.

Радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, 7 жовтня вчинило кровопролитний напад на південь Ізраїлю. У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала проведення військової операції проти ХАМАС.