Єврокомісія вітає підписання між Румунією та Україною Меморандуму про взаєморозуміння щодо "Шляхів солідарності"

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейська Комісія вітає підписання між Румунією та Україною Меморандуму про взаєморозуміння щодо “Шляхів солідарності”, заохочуючи “тісне співробітництво між країнами-членами Євросоюзу та Україною”, повідомляє пресслужба ЄК.

“Європейська Комісія вітає підписання Меморандуму про взаєморозуміння між урядами Румунії та України, який сприятиме подальшому збільшенню пропускної спроможності “Шляхів солідарності”, – йдеться в повідомленні, отриманому агентством “Інтерфакс-Україна” в середу.

Як наголошується в повідомленні, підписання Меморандуму “набуває виняткової важливості з огляду на ту шкоду, якої російська агресія завдала транспортній інфраструктурі України. Румунія відіграє ключову роль у функціонуванні “Шляхів солідарності” та конструктивно співпрацює з усіма зацікавленими сторонами, зокрема в рамках Спільної координаційної платформи щодо “Шляхів солідарності” між ЄС та Україною”.

“Комісія заохочує таку тісну співпрацю між країнами-членами Євросоюзу та Україною. Комісія продовжує підтримувати імплементацію “Шляхів солідарності” між ЄС і Україною та плану дій України щодо експорту українських зернових, зокрема шляхом сприяння транскордонним зв’язкам і транспортним операціям”, – наголошується в повідомленні.

Як зазначається, поліпшення перетину кордону між Україною та Румунією, як це передбачено меморандумом, “не лише відповідатиме безпосереднім імпортним та експортним потребам України, а й міцно закріпить її в транспортній галузі ЄС”. У повідомленні також зазначається, що фінансування вже доступне з бюджету ЄС, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Це “сприятиме реконструкції та розвитку транспортної інфраструктури України та її з’єднанню з Європейським Союзом”, – йдеться в повідомленні ЄК.