Генштаб: Протягом доби відбулося 64 бойових зіткнення

Київ. 18 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Протягом доби відбулося 64 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про обстановку станом на 18:00 середи.

“Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною… Загалом упродовж доби відбулося 64 бойових зіткнення”, – ідеться в повідомленні Генштабу ЗСУ у фейсбуці.

Як повідомляється, “з початком доби кремлівські терористичні війська нанесли чергові ракетні удари по цивільних об’єктах у містах Харків, Запоріжжя та населеного пункту Обухівка Дніпропетровської області”. За добу російські війська завдали 11 ракетних і 46 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

“Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житловий п’ятиповерховий будинок, церква, понад 20 приватних будинків та інша цивільна інфраструктура”, – наголошується в повідомленні.

Як повідомляє Генштаб, на куп’янському напрямку Сили оборони відбили понад 10 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області та ще близько 10 атак біля Надії Луганської області. Відбито 3 атаки росіян неподалік Макіївки Луганської області. На бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника поблизу Кліщіївки Донецької області. На авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації біля Авдіївки Донецької області. На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. “Тут Силами оборони відбито близько 15 атак ворога”, – йдеться в повідомленні.

На шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога поблизу Новомайорського Донецької області. На запорізькому напрямку українські воїни відбили всі атаки ворога на схід від Малої Токмачки Запорізької області.

Водночас, як зазначається в повідомленні Генштабу, “Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту”.

На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. “На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України”, – зазначає Генштаб.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0Q4WvnjPkmvETh3rFFu6PQxdRVVqtJDpD3GnGtj2vMh92Uq1giwyvhNuAS5YzFsrHl