Поліція заарештувала частину пропалестинських демонстрантів, які увірвалися в Капітолій

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Протестувальники з організації “Єврейський голос за мир” змогли прорватися за огорожі Капітолію та увірвалися в ротонду Кеннон, де їх оточила поліція Капітолію, декого з учасників затримано, про це в середу повідомляє Fox 5 DC.

Поліція Капітолію (USCP) заявляє, що “демонстрації не допускаються в будівлях Конгресу”, і працює над тим, щоб розігнати натовп. Поліція вже заарештувала кількох людей, оскільки будівлею розносилися скандування “припинення вогню зараз” і “вільна Палестина”. USCP повідомляє, що демонстрантам усередині будівлі Кеннон буде пред’явлено обвинувачення в незаконному протесті всередині будівлі Палати представників. Кажуть, що вже серед цих арештів трьом протестувальникам висунули обвинувачення в “нападі на поліцейського під час виконання ним своїх обов’язків”.

Вночі в деяких частинах Капітолію було встановлено огорожу напередодні протестів, організованих групою “Єврейський голос за мир”, але демонстранти змогли увірватися в ротонду Кеннон у середині дня. Протест почався на Національній алеї і в кінцевому підсумку дійшов до будівлі, розташованої на Індепенденс авеню і Нью-Джерсі авеню, поруч із будівлею Капітолію.

USCP заявляє, що стежить за ситуацією, оскільки дедалі більше протестувальників збираються навколо Палати представників та комплексу будівель Капітолію, через що поліція тимчасово перекриває дороги з метою безпеки.

Джерело: https://www.fox5dc.com/news/pro-palestinian-protest-underway-at-capitol-rotunda-uscp-detains-some-demonstrators-israel-hamas-war-capitol-hill-jewish-voices-for-peace