Сертифікати на придбання житла для постраждалих від війни українців набудуть чинності з листопада

Українці, чиє житло постраждало внаслідок війни та обстрілів, незабаром зможуть скористатися житловими сертифікатами для придбання нового житла замість зруйнованого.

 

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Зазначено, що ці сертифікати стануть дійсними з листопада. У рамках програми єВідновлення вже відшкодовано 4,4 мільярда гривень населенню, чий житловий фон був пошкоджений внаслідок війни, та видали понад 1,5 мільярда гривень компенсацій. Подано понад 50 тисяч заявок, основна частина з них зареєстрована в регіонах з інтенсивними обстрілами та ворожою окупацією.

 

Третій компонент програми єВідновлення охоплює відшкодування осіб, які самостійно витратили кошти на ремонт свого житла. Верховна Рада прийняла відповідний закон, і виплати за цим напрямком почнуться від початку 2024 року. Крім того, прем’єр-міністр Шмигаль зазначив, що програма єОселя успішно надає пільгові іпотечні кредити для майже 4 тисяч українських сімей на суму 5,7 мільярда гривень. Основними отримувачами цих кредитів є військовослужбовці, педагоги та медичні працівники.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *