Уряд дозволив ОВА оплачувати зберігання і переробку зерна для забезпечення ним населення в місцях можливих бойових дій

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України дозволив обласним військовим адміністраціям (ОВА) компенсувати аграріям зберігання і переробку зерна для подальшого забезпечення безкоштовними продуктами соціально незахищеного населення на територіях можливих бойових дій.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram, відповідне рішення про внесення змін до постанови Кабміну № 328 “Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами в умовах воєнного стану” від 20 березня 2022 року ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

Згідно з повідомленням, на період дії воєнного стану забезпечення соціально незахищених осіб, які проживають на територіях територіальних громад, що визначені як території можливих бойових дій, продовольчими товарами тривалого зберігання, хлібом і хлібобулочними виробами нетривалого зберігання здійснюється безоплатно.

Обласним, Київській міській військовій адміністрації надано можливість забезпечити компенсацію суб’єктам зберігання зерна та/або переробникам вартості послуг зі зберігання та/або переробки зерна за рахунок коштів місцевих бюджетів (зокрема, включно з незареєстрованими фінансовими зобов’язаннями за надані послуги з переробки зерна, відвантаження зерна та продукції та зберігання продукції в попередні періоди).

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3384