Кабмін пропонує ВР запровадити штрафи за порушення норм якості продуктів і спиртних напоїв із географічними назвами

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про запровадження штрафів за порушення вимог законодавства про охорону географічних назв для харчових продуктів і спиртних напоїв.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі в середу, законопроєкт №10162 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону географічних зазначень для харчових продуктів та спиртних напоїв” передано до парламенту.

Згідно з повідомленням, законопроєкт встановлює адміністративну відповідальність за порушення вимог законодавства у сфері схем якості для сільгосппродукції, харчових продуктів і спиртних напоїв у сфері географічних назв.

Документ пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею, яка встановлює відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання приписів посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та якості харчових продуктів і у сфері ветеринарної медицини. Зокрема, пропонується запровадити штрафи за порушення законодавства щодо вимог до якості сільгосппродукції, харчових продуктів і спиртних напоїв із географічними назвами.

Посадові особи цього відомства зобов’язані розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення за ці порушення.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3390