Перша редакція законопроєкту про житлову політику очікується до середини грудня – Шуляк

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перша редакція законопроєкту про житлову політику може бути готовою до середини грудня 2023 року, вважає голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (“Слуга народу”).

“Ми знаємо і бачимо, що в нашій країні вже давно назріло реформування житлової політики. Спільно з колегами-парламентаріями, профільним міністерством та експертами ми вже працюємо над відповідною законодавчою ініціативою. Очікуємо в середині грудня 2023-го першу редакцію документа, після якої організовуватимемо публічні консультації для фіналізації законопроєкту до голосування в першому читанні”, – написала нардеп у фейсбуці.

За її словами, законопроєкт має визначити правові, економічні, соціальні та організаційні засади держполітики країни щодо реалізації права людей на житло, а також ефективного використання житлового фонду.

Нардеп зазначила, що питома вага соціального житла в житловому фонді України становить 1-1,5%, тоді як у Великій Британії цей показник сягає 17%, у Франції – 14%.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розробляє законопроєкт “Про основні засади державної житлової політики”, який замінить Житловий кодекс 1983 року.

Джерело: https://www.facebook.com/el.shuliak