lifecell не планує купувати компанії, що розвивають технологію GPON

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Український мобільний оператор lifecell не планує купувати компанії, що розвивають сучасну технологію GPON (гігабітної оптичної мережі), повідомив CEO lifecell Ісмет Язиджи в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Насправді GPON не є новою технологією, вона існує вже щонайменше 15 років, ба більше. Ми також займались цим в Nortel в 2000-х (компанія, де Ісмет Ясиджи розпочинав кар’єру – ІФ-У). GPON добре підходить для фіксованого зв’язку, тоді як lifecell не є оператором фіксованого зв’язку. Так, час від часу ця тема порушується. Але ми ставимо на перше місце те, що ми мобільний оператор. Тому ні, ми не плануємо купувати компанії фіксованого зв’язку”, – сказав Язиджи.

Раніше повідомлялося, що ПрАТ “ВФ Україна” (ТМ “Vodafone Україна”), другий за величиною оператор мобільного зв’язку в Україні, придбало 90,6% у статутному капіталі ТОВ “Фрінет”, що надає послуги фіксованого доступу до мережі інтернет під брендом “О3”, за 746 млн грн. До цього компанія завершила операцію з купівлі за 517 млн грн національного оператора фіксованого зв’язку Vega, який присутній у 22 областях України і надає послуги інтернет за технологією GPON у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові. Оперативне управління телекомунікаційною групою Vega здійснює ПрАТ “Фарлеп-Інвест”.

У повному обсязі інтерв’ю CEO lifecell Ісмета Язиджи читайте на сайті агентства “Інтерфакс-Україна” www.interfax.com.ua.