Нафта сповільнила зниження, Brent біля $91,1 за барель

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту сповільнили зниження ввечері в четвер, інвестори реагують на новину про пом’якшення санкцій США щодо нафтогазового сектору Венесуели.

Грудневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 18:11 кч подешевшали на $0,38 (0,42%) – до $91,12 за барель.

Котирування листопадових ф’ючерсів на WTI на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на зазначений час знизилися на $0,18 (0,2%) – до $88,14 за барель.

Вашингтон ухвалив рішення зняти на шість місяців обмеження на угоди з венесуельськими нафтою й газом після укладення Каракасом угоди з опозицією, що готує ґрунт для проведення нових президентських виборів у країні, повідомив Мінфін США.

Призупинення дії американських санкцій, за оцінками експертів, може привести до збільшення видобутку нафти Венесуелою на 200 тис. барелів на добу.

Також інвестори стежать за ситуацією на Близькому Сході, через яку напередодні ціни на нафту оновили максимуми більш ніж за два тижні.

“Ризики масштабної війни на Близькому Сході, найімовірніше, призведуть до зусиль з боку країн Заходу щодо заповнення можливих перебоїв поставок, – написав старший ринковий аналітик Oanda Ед Моя. – Венесуела не зможе наростити видобуток до значущих показників, тому спад нафтових котирувань буде тимчасовим”.