Верещук закликає міністерства напрацювати концепції формування кадрового резерву для деокупованих територій

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає міністерства напрацювати концепції формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

“Для освітян і медиків цього тижня уряд схвалив окремі постанови, які визначають порядок формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях. (…) Віцепрем’єрка закликала інші міністерства за прикладом цієї моделі напрацювати власні концепції формування резерву відновлення. Водночас визначити матеріально-технічні потреби для передачі цієї інформації міжнародним донорам”, – ідеться в повідомленні пресслужби відомства за результатами наради щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях.

Зазначено, що в липні 2023 року запрацювала електронна платформа, через яку охочі можуть вступити до резерву державних службовців на деокупованих територіях, і наразі в системі зареєстровано 2 137 анкет.

Крім того, МОЗ уже розробляє концепцію повернення української системи охорони здоров’я на визволених територіях, яка передбачає окремі підходи до відновлення медицини для територій, окупованих з 2014-го й з 2022 років відповідно.

Зазначено, що за результатами наради Вищій раді правосуддя та Вищій кваліфікаційній комісії суддів доручено опрацювати питання створення окремого кадрового резерву суддів для роботи на деокупованих територіях.