"Укрзалізниця" реалізує в листопаді 100% зерновозів через аукціони на "Прозорро.Продажі"

Київ. 19 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” всі зерновози філії “Центр транспортної логістики” розподілятиме через аукціони в електронній торговій системі “Прозорро.Продажі”, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на нараді з учасниками зернового ринку в четвер.

За його інформацією, через зростання попиту в листопаді збільшиться базова ставка використання зерновозів ЦТЛ – до 1 тис. грн/добу (без ПДВ). Саме за такими розцінками пропонуватимуть вагони на англійських аукціонах в ЕТС “Прозорро.Продажі”. У разі низької активності на торгах УЗ змінить формат проведення аукціонів на голландський.

Ткачов також анонсував проведення аукціонів 24 жовтня за нинішньою ставкою – 600 грн/добу. Торги відбуватимуться в англійському форматі (на підвищення ціни), на них УЗ запропонує маршрутні відправки – 10 лотів по 50 зерновозів. Передбачається, що буде переглянуто швидкість руху зерновозів у бік збільшення. На ці маршрутні відправки не поширюватимуться обмеження щодо полігонів вивантаження, а навантаження можна здійснювати протягом усього листопада.

Представники аграрного бізнесу зі свого боку запропонували розглянути можливість реалізації зерновозів через аукціони в листопаді з учасниками зернового ринку. Вони також ініціювали проведення торгів на триваліший період і попросили збільшити добову пропозицію вагонів.

Ткачов пообіцяв, що УЗ розгляне ці ініціативи й попередив, що УЗ може запропонувати не більше ніж 300 зерновозів на добу, оскільки відомство має близько 5 тис. зерновозів.

Представник УЗ повідомив зазначив, що наразі незатребуваними є вагони-зерновози з перестановкою візків. УЗ запропонувала охочим направити заявку в ЦТЛ й отримати зерновози за базовою ставкою 600 грн/добу.