Укрнафта: плани на 2024 рік

ПАТ “Укрнафта” визначила амбітні цілі на наступний рік, спрямовуючи зусилля на пробурення 30 нових свердловин.

 

За словами Володимира Гришаненка, заступника директора з розвідки та розробки родовищ компанії, оголошені плани передбачають використання власних бурових верстатів і залучення 8 інших з ринку. Всі закупівлі товарів і послуг планується проводити через систему публічних закупівель “Прозорро”, і перші тендери на 2024 рік будуть оголошені вже у поточному році.

 

Зокрема, “Укрнафта” планує відновити сейсморозвідувальні роботи, які не проводилися останні десять років. Компанія розробила п’ятирічну стратегію, спрямовану на покриття всіх своїх родовищ та перспективних площ 3D-сейсмікою, і при цьому використовуватиме безпровідні технології для цієї мети.

 

Окрім того, “Укрнафта” намічає зробити акцент на партнерів у проведенні операцій з гідророзриву пластів (ГРП). Вже підготовлено 40 свердловин, на які компанія планує залучати підрядників з відповідною технікою і досвідом. Навіть у ситуації, коли багато сервісних робіт здійснюється самостійно, можливість залучення зовнішніх партнерів з ринку залишається відкритою, особливо при збільшенні обсягів бурових та розвідувальних робіт.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *