Кулеба: Передача США ракет ATACMS спростовує аргументи тих, хто говорить про ослаблення підтримки України

Київ. 20 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Нещодавнє передання США далекобійних ракет ATACMS – свідчення того, що підтримка України не слабшає, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Наші сили продовжують наступати на півдні, відвойовуючи території, окуповані РФ. І підтримка України триває. Нещодавня поставка довгоочікуваних ракет дальнього радіусу дії ATACMS зі США в Україну, по суті, спростовує аргументи тих, хто говорить, що підтримка України зникає”, – сказав Кулеба в інтерв’ю французькому телеканалу France 24.

Міністр наголосив, що Україна вдячна народові США й адміністрації президента Джо Байдена за ухвалення рішення про ATACMS, а також уряду Франції та президенту Еммануелю Макрону за французькі далекобійні ракети SCALP. Водночас він зазначив, що “єдиним переломним моментом у цій війні є українські воїни”.

“Єдиним переломним моментом у цій війні є українські піхотинці, які б’ються, просуваються вперед і звільняють територію. Наше завдання – зробити так, щоб у цього піхотинця була вся необхідна зброя”, – сказав Кулеба.

Джерело: https://www.france24.com/en/tv-shows/t%C3%AAte-%C3%A0-t%C3%AAte/20231019-russia-benefits-from-the-war-in-the-middle-east-ukraine-s-fm-kuleba