Долар зміцнюється до євро, слабо дорожчає до єни

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара США демонструє помірне зростання до більшості основних світових валют уранці в понеділок, інвестори оцінюють заяви представників Федеральної резервної системи (ФРС).

Розрахований ICE індекс, який показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, підвищується під час торгів на 0,12%, ширший WSJ Dollar Index – на 0,08%.

Пара євро/долар за даними на 9:04 кч торгується на рівні $1,0580 порівняно з $1,0596 на закриття попередньої сесії, євро втрачає близько 0,15%.

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Лоретта Местер заявила у п’ятницю, що схиляється до необхідності ще одного підвищення ставки Федрезервом цього року – до 5,5-5,75%. При цьому вона зазначила, що незалежно від того, чи буде ставку підвищено ще раз, ФРС “наближається до завершення” циклу посилення політики.

Глава ФРС Джером Павелл також дав зрозуміти, що можливість подальшого підвищення базової процентної ставки американським ЦБ не виключена.

“Ми уважно ставимося до останніх даних, що показують стійкість економічного зростання і попиту на робочу силу в США, – сказав Павелл минулого тижня. – Додаткові свідчення стабільного зростання вище за тренд або того, що напруженість на ринку праці більше не слабшає, можуть поставити під загрозу подальший прогрес у боротьбі з інфляцією і стати підставою для подальшого посилення грошово-кредитної політики”.

Наступне засідання ФРС завершиться 1 листопада.

Курс фунта до долара знижується приблизно на 0,1% і перебуває на позначці $1,2152 проти $1,2165 минулої п’ятниці.

У парі з єною долар зріс менше ніж на 0,1% і коштує 149,93 єни проти 149,84 єни за підсумками минулої сесії.