Українці отримають компенсацію за знищене житло на окупованих та вільних територіях

Українці, чиє майно було пошкоджене чи знищене на окупованих територіях країни, отримають компенсацію, повідомила заступниця міністра Міністерства внутрішньої політики та внутрішньої безпеки України Наталія Козловська.

 

Програма, яку назвали “єВідновлення,” розпочалася в травні 2023 року і передбачає компенсацію до 200 тисяч гривень для власників пошкодженого житла. Однак ця компенсація не обмежується окупованими територіями, а охоплює і території, що залишаються під контролем України.

 

За допомогою цієї програми, громадяни зможуть отримати фінансову підтримку для відновлення свого житла на неокупованих територіях. Сертифікат, виданий як компенсація, буде використовуватися для відновлення знищеного приватного житла або для будівництва на неокупованих земельних ділянках України. Програма також передбачає можливість отримання компенсації для ремонту житла, здоров’я власників якого постраждало внаслідок війни. Усі ці заходи покликані полегшити відновлення житлового фонду та покращити якість життя людей, які постраждали внаслідок конфлікту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *