Найбільша криптобіржа припинить приймати картки Visa, використані українськими біженцями

До кінця 2023 року, українські біженці в Європі не матимуть можливості використовувати дебетові картки Visa, які були видані найбільшою в світі криптобіржею Binance.

 

Ця рішуча зміна була обумовлена значним регуляторним тиском, який надходить на компанію з боку численних країн світу.

 

Ці обмеження стосуватимуться країн Європейської економічної зони (ЄЕЗ), яка включає в себе всі 27 держав-членів ЄС, а також Ісландію, Ліхтенштейн і Норвегію. Послуги карток будуть недоступні після 20 грудня, як пояснили представники біржі.

 

Зауважимо, що ці зміни не стосуватимуться облікових записів клієнтів біржі. Користувачі вже отримали повідомлення електронною поштою про ці зміни та отримали пропозицію використовувати альтернативний платіжний сервіс Binance Pay.

 

Зокрема, дебетові картки Visa від Binance використовувалися для безперешкодного обміну криптовалют на фіатні гроші (валюту, яку випускає центральний банк). Важливо підкреслити, що ці зміни також зачіпають і українських біженців.

 

Варто зазначити, що у 2022 році, внаслідок російського вторгнення в Україну, криптобіржа Binance виділила 10 мільйонів доларів на гуманітарні потреби. Українці, що проживають в країнах ЄЕЗ, мали можливість отримувати “криптокарту біженця” Binance Refugee Card та отримувати щомісяця 75 BUSD протягом трьох місяців. Отже, кожен біженець міг отримати загалом 225 доларів в стейблкоїні BUSD.

 

Випуск “криптокарт біженця” було припинено в лютому 2023 року. Крім того, Binance було відкликано ліцензії в деяких європейських країнах, таких як Австрія, Нідерланди і Німеччина, і розпочато розслідування в інших країнах, таких як Франція та Австралія.

 

Крім того, регулятори фінансового ринку в США вимагають припинити діяльність Binance в Сполучених Штатах. Компанію звинувачують у тому, що вона допомагала російським громадянам обходити санкції, які були введені через війну в Україні.

 

Автор: Олекса Дімітров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *