У Києві повідомлено про підозру адвокату, який підбурював до давання хабара судді в $10 тис. – прокуратура

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці Києва повідомили про підозру адвокату, який підбурював клієнта дати $10 тис. хабара судді, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру адвокату в закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та підбурюванні до надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України)”, – ідеться в повідомленні міськпрокуратури в телеграм-каналі в понеділок.

Встановлено, що в липні 2023 року адвокат, увівши в оману громадянина, підбурював його дати неправомірну вигоду нібито судді одного з районних судів столиці за ухвалення позитивного рішення в цивільній справі про розподіл майна між спадкоємцями. “Водночас адвокат мав намір залишити суму неправомірної вигоди собі й розпорядитися нею на власний розсуд. Слідство не встановило причетності судді до зазначених правопорушень”, – наголошують у прокуратурі.

Під час контролю за вчиненням злочину адвоката затримали після передачі йому обумовленої суми коштів у розмірі $10 тис. Підозрюваному обрано запобіжний захід, досудове розслідування триває.

Джерело: https://t.me/kyiv_pro_office/2461